2024-01-11 373 views
今次同大家講嘅,係一間我剛去試過嘅餐廳,個名我兜唔起,但間餐廳弄嘅鍋物我嘗過之後真係覺得要同大家分享吓。腦海中仲記得佢哋嘅「滑雞肥腸鍋」,辣度揀咗小辣㗎,食落去剛剛好,唔會辣過頭,但又能夠令我喊出豪情,正啦!雞肉超級入味,拎上手咬落去時傻左傻右嘅,啖啖肉嗰種感覺真係過癮!肥腸呢,我就更加讚,清潔得嚟超級無敵滑,食落真係無一啲腥味,嘴巴裡邊全係鮮味。🤩最後,落咗啲鍋底,加咗些小料,那個湯吖,滋味噴香,流連舌尖。即刻整得好似打邊爐咁溫馨嘅感覺,喺屋企都可以過到夜。寒冬裡頭,呢個真係滿足到我個貪吃嘅小宇宙呀!❤️😋🏠總之我嘅總評係:好食又抵食,冬天必備良方!落次一定要再去整碗嚟犒賞下自己!