2017-10-20 57 views
一直都好想自己整下慢煮既食物, 但自己又冇時間, 咁啱返工附近見到有間慢煮工房, 睇佢menu 全部都係慢煮既食物! 好似好吸引就去試下!慢煮工房特別既係每一味菜都係以慢煮形式去煮既!香港會比較少有! Lunch menu好多選擇呀! 我就揀左慢煮特級美國安格斯牛仔肋那不勒斯大利麵而同事就揀左限量既慢煮剌身級拿威三文魚英式 豌豆燴飯前菜有餐湯,蒜蓉包,餐湯係南瓜湯, 杰杰的好好飲! 飲品仲送果茶呀! 特級美國安格斯牛仔肋非常腍身又入味又唔韌! 而且冇筋! 完全唔會有雪味! 份量仲要有好多!另外, 以我所知那不勒斯大利麵重點係佢用蕃茄醬做底! 再加洋蔥呀紅蘿蔔呀咁或可加入各式的蔬果! 而慢煮工房既用料比較簡單, 淡淡既蕃茄味意大利麵再配上入味既牛仔肋!令牛仔肋既味更加出! 不錯呀! -慢煮剌身級拿威三文魚英式 豌豆燴飯既味道都相當唔錯!佢既三文魚味道好適中, 煮出來我覺得好滑!先煎過另佢更加香! 配上lemon  更好味呀! 而佢既豌豆燴飯即係risotto我就非常鐘意!咬落好有口感! 如果覺得美中不足就係因為佢有青豆, 我唔鐘意, 哈哈!
睇佢menu 全部都係慢煮既食物! 好似好吸引就去試下!
慢煮工房特別既係每一味菜都係以慢煮形式去煮既!
香港會比較少有! Lunch menu好多選擇呀!

我就揀左慢煮特級美國安格斯牛仔肋那不勒斯大利麵
而同事就揀左限量既慢煮剌身級拿威三文魚英式 豌豆燴飯

前菜有餐湯,蒜蓉包,
餐湯係南瓜湯, 杰杰的好好飲!
飲品仲送果茶呀!

特級美國安格斯牛仔肋非常腍身又入味又唔韌! 而且冇筋!

完全唔會有雪味! 份量仲要有好多!
另外,
以我所知那不勒斯大利麵重點係佢用蕃茄醬做底!
再加洋蔥呀紅蘿蔔呀咁或可加入各式的蔬果!
而慢煮工房既用料比較簡單,
淡淡既蕃茄味意大利麵再配上入味既牛仔肋!
令牛仔肋既味更加出! 不錯呀! -

慢煮剌身級拿威三文魚英式 豌豆燴飯既味道都相當唔錯!
佢既三文魚味道好適中, 煮出來我覺得好滑!
先煎過另佢更加香! 配上lemon  更好味呀!

而佢既豌豆燴飯即係risotto我就非常鐘意!
2017-10-19
$150 (Lunch)