2018-07-14 97 views
朋友成日銅鑼灣渣甸街有間日本餐廳非常不錯,上網見食家們都很多好評,即刻叫我朋友今晚帶我去食!因為我好中意食沙律,就叫左一份海鮮沙律,黎到非常大份,唔會整係得菜 配料好多,刺身切到一口大小加上蔬菜新鮮爽甜,口感層次分明豐富!海膽係我既最愛所以一定要叫,侍應好細心咁提醒我地有紫菜既要先食,以免紫菜唔脆。海膽壽司堆得好滿,口感柔滑 入口即溶!三文魚籽壽司粒粒晶瑩剔透,咬落口爆汁既感覺,又鮮甜又好食赤貝壽司肥美鮮甜,外脆內嫩吞拿魚腩壽司油光亮澤,未食先興奮,肉質非常軟滑,柔潤中帶點吞拿魚既芳香,滋味極之難忘!入口好似溶左係舌頭咁最特別係有一款叫大蜆壽司,唔係好多地方都有,大蜆真係非常之大,仲大過我個手指公,質感好爽口!鹿兒島豚肉鍋,首先試左啖湯式,清湯好鮮甜帶帶豚肉既肉香味,配菜有冬菇蘿蔔蔥等蔬菜,全部都好入味,主角豚肉油脂分佈非常平均,唔會過肥過瘦,值得一贊!煎雞翼煎得岩岩好,外皮金黃香脆,我地忍唔住叫多左一份呢

海膽壽司堆得好滿,口感柔滑 入口即溶!

三文魚籽壽司粒粒晶瑩剔透,咬落口爆汁既感覺,又鮮甜又好食
赤貝壽司肥美鮮甜,外脆內嫩

煎雞翼煎得岩岩好,外皮金黃香脆,我地忍唔住叫多左一份呢