2018-11-06
天氣開始涼爽,又開始挑戰食辣嘅時候。呢間里外都咁富有中國特色嘅川菜餐廳系朋友介紹嘅,話絕對啱曬我呢d無辣不歡嘅人。好!就等我一試究竟喇!我哋一共4位,剛開店就沖入去,唔洗等位。一入去已經覺得自己去左四川咁,真係好正。如果第日有鬼佬朋友來香港,下次一定帶佢哋黎!實中意啊!朋友話呢款系必點**招牌自選經典香辣鍋 **因為個菜夠曬火候,一上臺果然!味道聞到十分香辣,入面材料甚多。我粗略估計我哋選擇左應該多達10-15款,爆炒一齊,好味又多選擇。我哋4條友啱曬!**川式口水雞**口水雞,一行人一致認為冇得彈!因為雞好滑、而醬料又麻又香,餸飯一流!!拿~~食唔到辣嘅話就冇口福啦真係!!**糖醋排骨**呢樣系唯我哋點嘅獨唔辣嘅餸,排骨lum身,糖漿十分夠但又保留微酸嘅口感。堅好食!**酸辣木耳**經典川菜開胃前菜,酸爽口,微辣得黎帶醋香!食左先再食香鍋剛剛好!!呢餐平均每人大概消費200元左右,但大家都飽到行都要行好慢~~~抵呀!!
好!就等我一試究竟喇!
我哋一共4位,剛開店就沖入去,唔洗等位。
朋友話呢款系必點**招牌自選經典香辣鍋 **
**川式口水雞**