2023-11-22 41 views
天氣漸涼,特別想食辣嘢暖身,醒胃暖胃。今晚同一班同事就揀左銅鑼灣sogo旁邊澳門逸園中心28樓嘅siam28,地方就腳,環境舒服,食物又正- 泰式生蝦:生蝦配辣椒同蒜頭,點埋辣汁,必食開胃菜啦- 鮮蝦柚子沙律:柚子新鮮多汁,蝦球大隻爽口,撈埋一齊真係好match,每次泰國菜必點名物- 燒牛胸油:呢個簡直係人間極品,打邊爐就食得多,一般係食爽口油脂味,但燒黎食絕對係激發潛能之作,油脂香味絕對會去到第二個層次- 牛腩黃咖喱拼薄餅:牛腩絕對唔係老嗰種,林滑又爽口,黃咖喱微辣滑漏。必配薄餅,牛油味極濃,一口一塊熱辣辣,正到飛起- 泰式豬手:份量大,外皮軟滑,肉質鮮嫩,調味濃郁,成個package一流幾個朋友食,以上已經好飽,我地仲叫左pad thai等主食,極為豐盛。特別介紹drinking menu,mocktail好吸引,我就叫左傳統珍多冰,成晚過足癮

- 泰式生蝦:生蝦配辣椒同蒜頭,點埋辣汁,必食開胃菜啦