2021-01-22
銅鑼灣呢間西班牙菜人氣高企, 門口係好搶眼嘅粉紅色霓虹燈好容易搵,呢次就黎試下佢地幾款招牌菜啦~🐙薄切慢煮八爪魚 $78呢份冷盤八爪魚好特別,八爪魚好新鮮好彈牙,經過慢煮所以肉質好軟我特別鐘意佢嘅秘製醬汁,有橄欖油、辣椒同蕃茄蓉酸酸地嘅口感,好開胃食到唔停口🌶西班牙小青椒 $68小青椒新鮮爽口,外面有小小鹽調味已經好足夠🍳西班牙薯仔蛋餅 $78外層是煎蛋皮,一切開裡面係流心蛋,薯仔粒沾上蛋汁充滿蛋香味,又creamy又美味,記住一定要趁熱食呢🥪鵝肝比堅尼三文治 $78三文治烘得好香脆,裡面夾住鵝肝醬,鵝肝醬搽得好厚,入口好香鵝肝味,好滿足🐙烤煎原隻八爪魚腿配西班牙青醬 $208輕輕烤煎過後的八爪魚更香,保持了鮮味又夠軟稔,沙律菜配醬汁食落清新爽甜🥨炸西班牙油條配朱古力醬 $58熱辣辣上枱,炸得外脆內軟, 外層撒上肉桂沙糖,再配合香濃朱古力醬真係超正啊,雖然幾甜不過我鐘意啊~🌹Rose Royce $75🍸The Classic $75兩杯都酒味幾重,而且好大杯份量好多,一路食tapas一路飲酒好chill
🐙薄切慢煮八爪魚 $78
🌶西班牙小青椒 $68
小青椒新鮮爽口,外面有小小鹽調味已經好足夠
🍳西班牙薯仔蛋餅 $78
🥪鵝肝比堅尼三文治 $78