2017-08-13 1319 views
今日和太太往灣仔野玩山店食半自助餐dinner, 我們點了新鮮蟹肉露筍卡邦尼意粉和香烤美國安格斯西冷扒配紅酒汁(9安士), 半自助餐有沙律吧, 磨菇湯、甜品吧和凍泡沫咖啡。新鮮蟹肉露筍卡邦尼意粉蟹肉食落有濃濃蟹肉香味, 煙肉鹹度適中, 露筍, 蔥花和胡椒令卡邦尼食落口感清新, 意粉好爽口, 整個新鮮蟹肉露筍卡邦尼意粉忌廉香濃, 食落口感不油膩;香烤美國安格斯西冷扒配紅酒汁安格斯西冷扒我點了七成熟, 安格斯西冷肉質鮮甜, 入口即熔,配上紅酒汁食落開胃, 配菜好特別有原個蒜頭, 原條茄子和甘筍, 原個蒜頭和原條茄子食落令口感清新, 中和安格斯西冷扒的肥膩, 而甘筍食落清甜, 十分醒胃;奉上主菜前, 餐廳提供了面包, 面包條和忌廉湯, 面包好軟綿, 甜度適中;面包條好香脆食落美味;忌廉湯飲落有濃香忌廉味, 個人認為如果湯的鹹度如果調低一點會好些;沙律吧食物好有特色有風乾蕃茄, 鷹咀豆、紅菜頭、煙三文魚、青口、煙鴨胸和蟹肉杯;風乾蕃茄食落爽脆, 甜度適中;鷹咀豆食落香脆;紅菜頭食落爽口不會有「雪」味;煙三文魚食落香滑, 入口即熔;青口肉質鮮甜, 啖啖肉;煙鴨胸鹹度適中, 食落惹味;蟹肉杯蟹肉肉質鮮甜, 配上青瓜, 食落去十分開胃;甜品吧有很多選擇, 有泡芙, 意大利芝士餅、焦糖燉蛋和蜜瓜。泡芙味道香滑;意大利芝士餅入口即熔, 甜度適中;焦糖燉蛋焦糖香脆, 燉蛋香滑;蜜瓜食落香甜, 味道適中;最後凍泡沫咖啡咖啡香濃, 味道香滑,餐廳座位舒適, 環境好舒服, 店內有很多行山袋, 營燈、營繩、帳幕好有特色(連水杯也是露營用的杯), 餐廳食物美味, 價錢合理 係三五知己或小朋友聚會好地方, 美味的半自助餐,值得再來。
凍泡沫咖啡
新鮮蟹肉露筍卡邦尼意粉
沙律吧1
沙律吧2
甜品吧
2017-08-12
$252 (Dinner)