2017-09-10
由於當天是爸爸新曆生日, 基於新曆食西餐, 農曆食中餐的原則, 我們一家人選了PIZZA EXPRESS。因人數都比較多, 所以可以試試多些不同的菜式!首先是弟弟點名要的頭盤, 有煙三文魚, HAM, 南瓜蓉配脆片, 味道不過不失, 但因款式多, 所以是一大班人的好選擇!之後還有蒜蓉包加芝士, 主廚沙律, 清新南瓜蓉沾醬及意式焗肉丸。清新南瓜蓉沾醬及意式焗肉丸配的包非常好味, 所以加上南瓜蓉或意式醬都好好!主廚沙律的菜亦很新鮮, 酸酸的, 我最喜歡!而蒜蓉包加芝士是四個入面最好味, 因為芝士中有藍芝士, 味道超香濃, 所以叫蒜蓉包一定一定要加芝士呢!!!而主菜有四式芝士薄餅, 白汁海鮮意粉, 蟹肉白酒汁意粉及羊架。四式芝士薄餅芝士味很香, 薄餅的口感也好好, 是高一層次的薄餅呢!而兩款意粉也做得很好, 味道不會太咸, 覺得比某些意粉為主的餐廳還要好呢!而羊架都是不過不失啦~!之後食過兩次, 味道都維持水準, 讚
因人數都比較多, 所以可以試試多些不同的菜式!
主廚沙律的菜亦很新鮮, 酸酸的, 我最喜歡!
而羊架都是不過不失啦~!
之後食過兩次, 味道都維持水準, 讚