2022-01-07
自己都幾鐘意去樓上cafe, 早前起太子有間新店, 位置方便, 一於約埋男友去試試地方寬敞, 一邊是水吧廚房, 一邊就是客人坐的地方而角落位有樂器, 應該這裡間中會有live band, 可惜當晚沒有而我地就被安排坐在live band位隔離呢張檯, 好日式, 同埋自己都鐘意坐窗邊餐廳有播MV和音樂, 但唔會好大聲, 所以邊食可以邊傾計Scan QR code落餐呢度有dinner set供應, 唔想諗太多嘅我倆, 通常啱就會點set除此之外, 都有主食, 甜品等今晚order咗1人dinner set再加個主食, 本身主食係可以加錢有埋飲品, 但店主都很好人, 送多個湯比我地個湯仲有可愛的笑臉, 有時望到呢d精緻食物, 都把早上返工果種壓力舒緩一下湯分別是: 蘑菇和南瓜, 2款都真材實質, 每啖都有好豐富嘅纖維套餐仲包括一份自選沙律及小食揀咗溫泉蛋蟹籽黑醋沙律 及醉雞翼醉雞翼是凍的, 很入味, 皮脆肉彈牙, 必點~溫泉蛋生熟度適中, 好似蛋黃哥咁可以做到shake shake效果, 好cute!套餐的主角來啦:慢煮原隻去骨春雞其實我見佢menu主要都是慢煮, 相信這裡的signatu
地方寬敞, 一邊是水吧廚房, 一邊就是客人坐的地方
餐廳有播MV和音樂, 但唔會好大聲, 所以邊食可以邊傾計
Scan QR code落餐 呢度有dinner set供應, 唔想諗太多嘅我倆, 通常啱就會點set
除此之外, 都有主食, 甜品等
套餐仲包括一份自選沙律及小食
揀咗溫泉蛋蟹籽黑醋沙律 及醉雞翼
醉雞翼是凍的, 很入味, 皮脆肉彈牙, 必點~
套餐的主角來啦:
慢煮原隻去骨春雞
其實我見佢menu主要都是慢煮, 相信這裡的signature都是慢煮的
春雞變湊為很大塊的雞扒, 上檯已飄來很香的味道
有點孜然粉的香味, 而配菜就選了焗薯蔬, 想不到也很精美
慢煮出來的雞肉特別鮮嫩, 雞皮也不肥膩, 也想不到份量都幾多
全雞只得雞脾位是有骨, 雞身是無骨的, 吃得特別痛快!
呢個主菜特吃推介給女生, 低脂健康又食得唔尷尬 而另一個主菜 慢煮bbq豬肋骨
慢煮的確好食, 骨肉分離, 其實味道是唔錯, 只是醬汁略少一點會更佳 最後要一提的, 就是佢呢個桂花頂級國寶茶, 我好鐘意
味道一點都不中式, 反而我覺得有點雲尼拿的甜香味
上來的時候仲好熱, 就算咁大杯放咗一陣都唔會好快變涼
下次嚟嘅時候希望遇到live band啦~