2021-09-20 117 views
📍兩草 (銅鑼灣)銅鑼灣銅鑼灣道110-114號永興閣地舖.今日去食👧🏻最鍾意嘅兩草,呢間舖頭最出名就係食肉餅飯,講到咁好食其實我一次都未食過,今次俾個機會佢😛.我地叫咗1. 香煎脆邊蛋肉餅飯 $402. 滑蛋叉燒飯再加多塊香茅雞扒 $603. 胡椒肉骨茶 $364. 蛋炒豬腸粉 $23.👦🏻:呢一碗肉餅飯唔係好大碗,但係真心好食,所以食一碗係唔夠㗎佢個肉餅好似以前我阿媽煎嘅味道,鹹味適中,而且唔會好乾身,仲有啲肉汁鎖住咗喺入邊!再配上秘製豉油撈飯,真係幾好食😋因為冇理由兩個都叫肉餅飯㗎嘛,所以就叫多咗個叉燒蛋飯,唔係話大大舊嘅叉燒,係碎上,OK嘅啲蛋都炒得幾滑,應該落咗豬油嚟炒,所以幾香口😛香茅雞扒就不過不失,但係我覺得貴咗少少🤏所以我哋推介大家都係食招牌煎肉餅飯算啦不過其實👧🏻最欣賞喺呢度嘅肉骨茶,係重胡椒味冇乜嘢藥材味嘅肉骨茶。,我超鍾意飲!.推薦程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
📍兩草 (銅鑼灣)
銅鑼灣銅鑼灣道110-114號永興閣地舖
我地叫咗
1. 香煎脆邊蛋肉餅飯 $40
2. 滑蛋叉燒飯再加多塊香茅雞扒 $60
3. 胡椒肉骨茶 $36
4. 蛋炒豬腸粉 $23
啲蛋都炒得幾滑,應該落咗豬油嚟炒,所以幾香口😛
香茅雞扒就不過不失,但係我覺得貴咗少少🤏
所以我哋推介大家都係食招牌煎肉餅飯算啦
,我超鍾意飲!