2016-12-28 52 views
一個人係銅鑼灣行完街,就去左附近搵食!因為好肚餓、胃口唔錯,就叫左個雜扒餐!一個餐份量好多,有餐湯、沙律、主菜同飲品,最後連自己都佩服自己可以食得晒!!屋喔軍艦扒餐:餐湯係蘑菇忌廉湯,幾大碗下,味道無咩特別,不過不失。沙律香芋味沙冰餐牌上張相幾靚,就吸引左嗌。實物同相一樣,望落都幾好飲。飲落就覺得淡味左少少,但都幾有香芋味。飲飲下唔覺意將薄荷葉篤埋落去,有淡淡既薄荷味,發覺又幾好飲喎。可選跟雜菜、飯或意粉薯條係我喜歡既粗薯,炸得好脆,正!扒有雞扒、豬扒同腸。雞扒我覺得整得最好味!首先,雞扒幾大塊,雞肉好嫩滑,又“葉”過,好入味。外邊皮煎得焦焦地,好脆!咬落去仲有肉汁流豬扒較細塊,但幾林,幾入味。幾鍾意佢有少少肥肉痴住,食落更juicy。脆皮腸呢度場大,幾乾淨,職員有禮,食物ok,值得一試!
屋喔軍艦扒餐:
餐湯係蘑菇忌廉湯,幾大碗下,味道無咩特別,不過不失。
沙律
香芋味沙冰
可選跟雜菜、飯或意粉
薯條係我喜歡既粗薯,炸得好脆,正!
扒有雞扒、豬扒同腸。
豬扒
脆皮腸
呢度場大,幾乾淨,職員有禮,食物ok,值得一試!