2014-06-29 425 views
和老公在大埔食過晚飯後, 又想食番一些甜品, 正好飯店旁有一間新甜品店, 一於入內試吓. 這店裝修好簡潔, 地方又乾淨, 感覺好舒服. 店員遞上精美的餐牌, 不得了, 有過百款甜品可供選擇, 樣樣都好吸引, 樣樣都好想食, 該如何抉擇呢? 最後我們㸃了它們的皇牌推介 - 椰冰涼粉和紫米凍椰, 椰冰涼粉上桌了, 色香味都好得. 金黄色的芒果, 好新鮮, 好清甜, 涼粉細細粒, 超爽, 加上我最喜愛的雪米糍及冰凍清涼的椰汁冰, 只可講超正. 而紫米凍椰, 新鮮的椰皇内裝滿冰凍的紫米糖水, 紫米煙韌, 椰肉清甜有咬口, 嫌不夠的話尚可再刮出椰肉. 整體甜度又適中, 不會過份甜膩.   很開心我兩個都是好選擇. 高水準食品加上價格相宜, 我地下次一定會再嚟試埋其它多款甜品.

2014-06-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$35 (Last Night Supper)
  • 椰冰涼粉
  • 紫米凍椰