2021-02-01 54 views
有時LUNCH唔想食粉麵飯, 餃子就會係下一個選擇, 近排試左間渣甸街新開餃子小店, 覺得CP值幾高!個名叫得大餃子, 餃子一定係招牌啦, 有多款口味, 有幾隻都想試!  酸辣湯餃子8隻 (香蔥牛肉餃) $63 酸辣湯超足料, 好似未食過咁多款材料既酸辣湯.. 有蘿蔔絲, 黑木耳, 豬肉, 冬筍, 豬肚, 豆腐, 豬紅, 鷄絲等等, 所以每一啖好有咬口! 味道方面酸辣度唔算太強, 算係適中, 可能自己食開辣, 我覺得可以再勁D, 但係酸酸辣辣既味道都令我好開胃~~香蔥牛肉餃大大隻好飽滿!! 餃子皮好滑, 咬開係滿滿既牛肉餡, 口感唔會好粉, 加上大蔥味道好香,  餃子果然不錯!因為佢D餃都有D份量, 所以食哂8隻餃食埋個 酸辣湯都已經好飽, 飲埋杯豆漿, 同食左個飯落肚一樣咁飽呀~~~

酸辣湯餃子8隻 (香蔥牛肉餃) $63