2021-07-13
Homeland (牡丹大廈) (大角咀)💡:大角咀大角咀道55-65號牡丹大廈北座地下9-12號舖🥘脆炸粗直薯條配松露蛋黃醬 $48呢度嘅薯條真係幾驚喜因為薯條外層真係煙煙韌韌,口感唔錯,同埋佢嘅松露蛋黃醬都幾creamy,不過松露味唔重🥘蟲草花松露忌廉醬杏鮑菇麵 $108呢個杏鮑菇麵真係好驚喜👍 因為我從來冇食過冇澱粉質嘅面 一開始食落去冇為意 食食吓先發現原來啲面冇乜面嘅口感 再仔細去睇吓先知原來全部都係杏鮑菇😍 再更加深層次嘅係佢哋嘅松露忌廉醬真係做得好出色 混合埋呢個杏鮑菇同埋蟲草花可以話係天衣無縫🙀 對於鍾意食黑松露嘅人來講更加係極品🥘香煎西班牙伊比利亞豬肩肉 $148豬肩肉有9成同全熟兩個選擇,怕衛生問題嘅可以揀全熟,我自己就膽粗粗食9成熟,豬肉肥瘦相間,食落好嫩,外皮脆脆地,調味用鹽已經食落好好味🍺奶茶🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽好味程度:4.5/5 抵食 : 3.5/5 環境 : 4.5/5#香港食評#飲食推介#相機食先#食得是福#民以食為天#餐廳推介#飲食情報#食評#hkfood#foodie#food#foodreview#foodblogger#blogger#insta
💡:大角咀大角咀道55-65號牡丹大廈北座地下9-12號舖
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
好味程度:4.5/5
抵食 : 3.5/5
環境 : 4.5/5
#香港食評#飲食推介#相機食先#食得是福#民以食為天#餐廳推介#飲食情報#食評#hkfood#foodie#food#foodreview#foodblogger#blogger#instagrams#restaurant#hk restaurant#大角咀