2009-04-24 11 views
突然興起,夜媽媽入石澳食Black Sheep,好彩無白費時間食餐nice dinner幾年前黎過,只記得裝修好特別,古靈精怪mix & match,店內螢光燈整得幾有氣氛,雖然weekday晚上,但感覺似o係外地渡假咁,即使普通一個夜晚,偶然去下異國風情餐廳dinner,係幾relax的,好過去一些高級餐廳食法國菜拘謹。兩人點了洋蔥湯,燒春雞,類似四式芝士pizza先來一籃法包:又熱又鬆軟,配上原隻蒜頭、新鮮牛油和兩種醬料(類似olive),一餐晚飯的好開始。洋蔥湯: 很大煲!因為是用沙煲上的!不過應該唔係用沙煲煮喇!湯味都頗濃郁,有好多洋蔥,男友話法包的cheese不是太濃類似四式芝士pizza:唔記得叫咩名,我只知道整個pizza鋪滿幾種不同的cheese,愛cheese人必定愛上!pizza是薄批,批邊十分脆卜卜!燒春雞:果然愛吃中式雞的我,始終接受唔到燒春雞,即使味道唔錯,但"鞋" 口的雞肉和薄得緊要是雞皮不是我杯茶!不過都吃了半隻吃得很飽,容不下甜品,唯有留待下次值得一提的是waitress招呼很好,十分有耐性和親切!
兩人點了洋蔥湯,燒春雞,類似四式芝士pizza

吃得很飽,容不下甜品,唯有留待下次

值得一提的是waitress招呼很好,十分有耐性和親切!