2014-08-16 397 views
好耐無星期六咁早起身,而媽媽又得閒,所以就決定落街食早餐。平時都係食麥皮,但媽媽竟然叫我去新大利食,真驚奇,佢一向唔buy茶記。新大利最多人叫嘅係沙爹牛肉麵,公主我必叫,最緊要係配太陽蛋。麵係公仔麵,好有茶記feel。牛肉係普通料,而沙爹汁唔辣偏甜係佢嘅特色,細細個開始食到依家,味道依然無變。另外佢用嘅蛋好夠味:蛋黃味好香濃,公主我會用嚟撈麵食,非常香;蛋白煎到個邊好香脆,食落好蛋白質味。咁多年嚟佢都無裝修過,企收銀嘅大叔依然中氣十足,「領導」班樓面所以啲阿姐落單送餐執嘢速度超快。公主我每次嚟食都好滿足,新大利嘅環境、大叔、食物味道都令我想起已在天上嘅親人,佢以前帶我去食早餐必嚟呢度,所以去新大利食嘢對公主我有好特別嘅意義。希望新大利繼續為沙田友帶嚟想當年回憶中嘅味道。

所以啲阿姐落單送餐執嘢速度超快。
2014-08-16
$28 (Breakfast)
  • 沙爹牛肉麵