2015-01-10
平時比較懶起身既我, 今日去左呢間北海道牧場餐廳食個早餐, 呢間餐廳對我黎講係個十分好既選擇, 早餐賣到12點, 對我呢個懶人黎講, 訓晏少少都唔會無早餐食。今日去到間餐廳, 見到坐滿晒人, 不過只係等左5分鐘就已經可以入座, 裝修以藍色為主題, 茶餐廳黎講已經尚算美觀, 雖然地方比較淺窄, 不過只係為左食而唔係為左入去享受環境既我, 地方環境都唔係一個問題!坐低左之後, 服務生已經好快比左餐牌我, 服務生態度好好, 溫文有禮, 仲向我推薦邊樣食物係特色, 好少餐廳會咁做。然後我點左個火腿意粉, 炒旦多士, 凍華田。意粉出奇地彈地, 炒旦有3.6牛乳味, 加上剛烘起既多士, 香脆可口, 呢度飲品既主打係凍華田, 比起其他餐廳既華田真係好飲好多, 上面有層華田粉, 可以食之餘, 仲好好飲, 無記錯只係+$5, 值得一試!!下次仲會黎, 希望可以試堆其他既食物!!
下次仲會黎, 希望可以試堆其他既食物!!