2014-08-16
又試一新店,今次係泰國嘢 — at Grand Avenue at 荃新天地.今日做完產檢,行去搵野食啦又,眼見荃新天地多左好多新食店,又好多不同選擇,係心大心細之下,我地選擇左Grand Avenue,揀佢全因為佢個名咋,因好有親切感!其實呢間野個名雖然好美式,但卻係食泰國野,裝修都好工業feel!坐位算闊落,空間感十足。剛巧係tea time時間,由2點開始就可以order,選擇有泰式飯同麵,亦有美式同港式既茶餐。美式hotdog同薯條餐:包身軟熟,唔會硬身,口感易食不錯,香腸係一般貨色,無特別,但一個女仕食完都會夠飽的。薯條有點油,而且短而有點碎,所以食完成個餐感覺都有點滯!海南雞飯:其實同lunch差唔多價錢,但lunch就多左個湯。飯本身係長身飯,乾爽而入味,反而雞就一般無太特別,不太入味,好彩雞皮算薄身,唔係用肥雞,份量如果以tea set黎講,只算頂肚!
美式hotdog同薯條餐:
包身軟熟,唔會硬身,口感易食不錯,香腸係一般貨色,無特別,但一個女仕食完都會夠飽的。薯條有點油,而且短而有點碎,所以食完成個餐感覺都有點滯! 海南雞飯:
Other Info. :
可以加錢轉泰式飲品同泰式奶茶,老公轉左做泰式奶茶,茶味濃,都香滑,但凍飲卻是用熱飲杯上,有點不夠喉!另外,叫左2次先有杯清水到口,唔知係唔夠人手定聽完就算呢?