2023-07-30
中環嘅依一間復古素食餐廳,真係好正!佢哋嘅和牛素食漢堡包真係有和牛嘅味道,完全唔覺得係素嚟!加上漢堡包嘅麵包好鬆軟,加埋啲蕃茄同生菜,真係好美味!我仲試咗佢哋嘅北京烤片,都超正!咬落去完全食緊肉類嘅感覺,咬落好香濃,加埋啲北京烤鴨醬汁再夾埋啲青瓜,,真係好好味!除咗嗰啲主打菜式,我仲試咗佢哋嘅素食椰漿飯,好似一個素咖喱咁,有豆腐茄子等各款素菜,加埋啲椰漿煮嘅飯,真係好香好美味!呢間餐廳嘅新鮮甘筍果汁好濃郁,味道好正!另外佢哋嘅藍莓奶昔都好好飲,幼滑唔會太甜,好解渴!不過,最令我驚喜嘅係佢哋嘅裝修同餐牌。佢哋用心製作全部嘅復古裝修,真係好有feel!餐牌有六款都係以經典舊油畫海報製作而成,好特別!總括而言,呢間復古素食餐廳係一個好正嘅地方,唔論係食物定係裝修都好有質素!而且性價比好高!