2022-06-15
今日嚟到荔枝角D2 Place附近,位於大馬路巴士站旁邊嘅工廈地面有唔少食店,我今次就嚟咗呢間Pizza Piazza。佢嘅木系裝修由餐廳外延展到餐廳內,走嘅路線係較為美國風。🇺🇸望望餐牌,由要分咗pizza同pasta兩大類,雖然我都心郁郁想食pizza,但今次一個人食就驚食唔晒,等下次再來吧,所以我就點了一份肉醬千層麵,再一杯香蕉花生醬奶昔(美國風就係要呢啲對吧!)。千層麵算係基本菜式,當然係用嚟一試餐廳身手嘅一絕之選。佢嘅醬汁用咗好多蕃茄托起味道,蕃茄嘅口感都好明顯,亦樂見牛肉嘅味道仍然佔一席位,證明醬汁絕非凡品。而一重與一重麵嘅中間嘅醬汁份量恰到好處,唔會令結構鬆散或者唔夠味,整體來說真係不錯。奶昔見餐牌寫住係用新鮮香蕉即製,而飲落都好重香蕉質感味道,所言不非,至於花生醬味,個人而言如果再重手啲就更好了(我是花生醬忠粉🥜)(溫提花生敏感人士望清楚先好叫,有另一款士多啤梨朱古力奶昔啱晒你地試!)。肉醬千層麵賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️香蕉花生醬奶昔賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️
肉醬千層麵
賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️