2020-07-11
今日嚟到荔枝角呢頭,見到有一間食美式漢堡,又有我至愛嘅鵝肝,就去左一試了。環境:位於億利工業中心,呢度出哂名多特色餐廳,而呢間餐廳位於一樓,非常方便。係門口都知道,佢係以工業風做主題,主要以黑色型格 Tone 作為設計概念。一入到去,都係利用同一風格,而地方都算大,坐得都算舒服!食物:呢度出名食美式漢堡,咁冇理由唔叫一個試下啦,我哋就試咗其中一個比較出名嘅香煎鵝肝芝士煙燻牛肉漢堡,另外叫左一個特色鵪鶉蛋卡邦尼煙腩薄餅。而呢兩個都係餐,可以配沙律或湯同埋飲品。我哋各叫左一款,而飲品就選左蜜桃菠蘿特飲同是日奶昔。香煎鵝肝芝士煙燻牛肉漢堡:漢堡配薯條,是美式風味吧!薯條炸得香脆,而且份量夠多。鵝肝好香脆,不過我個人略嫌表皮太脆,失去左鵝肝嘅油香味,不過食到去入面真係冇得輸,鵝肝入口即融,油香味係口腔回甘,一個字,正!牛肉方面亦十分高質,肉質夠鬆軟,唔會死實實,剪到香口,配埋同樣香脆嘅麵包,一口咬落去,正!不過因為成個餐實在太香口,第二日都覺得有啲喉嚨痛,不過間中一餐半餐都 OK 嘅!特色鵪鶉蛋卡邦尼煙腩薄餅:呢個薄餅係薄餅底,食落都鬆軟,而且配料方面夠多,基本上每口都會食到。但個人感覺鵪鶉蛋
環境:
食物:
香煎鵝肝芝士煙燻牛肉漢堡:
特色鵪鶉蛋卡邦尼煙腩薄餅:
呢個薄餅係薄餅底,食落都鬆軟,而且配料方面夠多,基本上每口都會食到。但個人感覺鵪鶉蛋配薄餅唔係太夾,食埋蛋黃有點兒膩,所以食到最後都已經好飽,食唔哂,哈哈!