2024-10-04 479 views
呢間係同場南豐紗廠Yau 游bistro的另一間餐廳,主打美式漢堡包。點了classic burger同bacon burger. 每款burger 都係有素牛肉。小店慢工出細課,用心做,店內播住懷舊英文歌,配合美式懷舊裝修,空間感十足,節奏立即放慢,時間彷彿停頓了。見到每個Burger都係新鮮做。食落口感真係似牛肉,素牛肉也juicy, 包內有番茄,沙律菜,酸瓜,加上茄汁、mustard, 而素煙肉係炸,外表係彷真的煙肉,咬落去係脆卜卜,整體配合得好perfect! 食得出素牛肉非買現成貨,應該係店內自己搓同調味。店內還有milkshake 同sundae 、香蕉船等供應,但怕肥的我就點了lemonade走糖漿。combo set叫左椰菜沙律。甜品都係留返下一次再食。見到有一位帶著小女兒的媽媽幫襯,點餐時同店員講想將素牛扒煎得熟一點,因為女兒還細個,怕腸胃不適。店員表示可以。我杯lemonade 又記得走糖水,可見店員好細心,抵讚。