2016-06-28
朋友仔生日,幾個老友去興祝~好耐冇食out back,就去重拾味道先!Outback獨有黑糖包包配cream cheese,香甜軟包為美味的一餐打開序幕!香芒烤雞沙律,味道酸酸甜甜好開胃,雞肉唔算鞋身燒豬肋骨~唔乾,火路控制不錯,肉質juicy,醃得夠味,算肉多好多時出面食又乾又鞋又少肉!炸菇菇~香脆外層包住多汁磨菇,沾上白色芝士忌廉,好香好好食肉醬長通粉~冇乜別,亦唔突中,中規中舉肉眼+焗薯+油飯~肉眼扒叫五成但有少少over cook,但尚可接受,焗薯配上煙肉粒同cream cheese好和味其實我一直都有個小疑問,點解簡飯係會配呢種煙un痴口嘅飯甘得意嘅?!出面未食過係會配甘嘅飯P.s 我今次冇叫到芝士薯條,但目測隔離枱細份量左wor,以前好似大份d,我冇記錯的話薯條係放係大圓白碟上,但宜家係大圓碟上再放上個長方鐵盤再放薯條~唔知有冇記錯呢~
幾個老友去興祝~
好耐冇食out back,
就去重拾味道先! Outback獨有黑糖包包配cream cheese,香甜軟包為美味的一餐打開序幕! 香芒烤雞沙律,味道酸酸甜甜好開胃,雞肉唔算鞋身 燒豬肋骨~唔乾,火路控制不錯,肉質juicy,醃得夠味,算肉多好多時出面食又乾又鞋又少肉! 炸菇菇~香脆外層包住多汁磨菇,沾上白色芝士忌廉,好香好好食 肉醬長通粉~冇乜別,亦唔突中,中規中舉 肉眼+焗薯+油飯~肉眼扒叫五成但有少少over cook,但尚可接受,焗薯配上煙肉粒同cream cheese好和味其實我一直都有個小疑問,點解簡飯係會配呢種煙un痴口嘅飯甘得意嘅?!出面未食過係會配甘嘅飯