2020-08-28 57 views
呢排work from home,加上禁晚市堂食,我已經兩個星期冇踏出家門外,不過女朋友係要見㗎嘛,我同女友今日去左觀塘嘅Moreish & Malt,地方非常大,座位之間有透明隔板,咁就食得安心又放心!餐廳牆上貼滿外國既風景照,為餐廳塑造出異國風情。餐廳weekend brunch既選擇幾多,有意粉、burger、all day breakfast、8Oz肉眼扒都只係$138。- 明太子蟹肉扁意粉🍝扁意粉上有蘆筍同紫菜,而且有蟹肉,明太子辣味非常突出,但唔會蓋過蟹肉嘅鮮甜。- 太陽蛋燒牛脷三文治🥪麵包稍為烘過,牛脷燒得香口,肉質幾稔,太陽蛋流出既蛋汁同牛脷味道幾夾。加上粗薯條,分量相當多,令我非常滿足。- 炸芝士薯蓉配鹹蛋黃醬外層酥脆,食頭兩件時侯依然熱辣辣,所以芝士有拉絲嘅效果。鹹蛋黃醬亦唔會太甜同太膩。- Homemade Sangria 水果種類比較少,只有檸檬同橙,果香味欠奉,另外加左雪碧,所以味道偏甜。- Ginger Kaiser餐廳mocktail既其中一款,酸甜平衡,而且非常清爽。

餐廳牆上貼滿外國既風景照,為餐廳塑造出異國風情。

- 明太子蟹肉扁意粉🍝

- 太陽蛋燒牛脷三文治🥪

- 炸芝士薯蓉配鹹蛋黃醬

- Homemade Sangria

- Ginger Kaiser
餐廳mocktail既其中一款,酸甜平衡,而且非常清爽。

2020-08-15
$300 (Lunch)