2022-07-19 202 views
今晚同屋企人去食放題,一睇個店名已經覺得好有日本食堂嘅感覺😌餐廳有榻榻米嘅房間,感覺都好大又舒服😍真係好和風。除咗e個特點之外,餐廳設有海邊卡位,望住個無敵大海景食放題都係第一次☺️睇返餐牌,有唔少套餐可以揀😍我地揀左最高級嘅套餐🤤有任食拖羅同海膽😆我地點左以下:店家送左生蠔,超肥美,有海水味😋🌸拖羅刺身食落好肥美,色澤都好靚🥰🌸原隻醉鮑魚刺身係連殼嘅,食落QQ又帶酒香。🌸海膽味道好鮮味😋我地仲點左其他刺身,全部都係厚切🤤又鮮甜😍🌸火炙醬油中拖羅壽司最為有特式,拖羅火炙左之後,口感都好好,更食到油香味。🌸極品櫻花船係腐皮做嘅小船上面有粒粒嘅角切刺身。🌸海膽手卷上面係大大片嘅海膽😋🌸蟹肉蟹膏手卷上面係蟹肉同滿滿嘅蟹膏🤤🌸天婦羅🍤嘅選擇都幾多,我地每款都點左少少,當中虎蝦天婦羅 & 迷你蕃薯天婦羅最為吸引同鬆脆。🌸燒物方面,我地點左黃金醬燒帆立貝,台式一口腸,鹽燒海蝦,鹽燒牛舌,燒菠蘿等。串燒燒得香香,大部分都保留都肉汁同水份,唔會太干。🌸炸物方面,榴蓮炸彈,炸鮮奶,吉列炸蠔,芝麻雞翼。榴蓮炸彈食落好香,外脆入面有流心嘅榴蓮溶😍🌸煮物方面,我地點左清酒煮蜆& 蟹粥,蜆肉帶酒香,粒粒嘅蜆肉肥嘟

我地點左以下:

店家送左生蠔,超肥美,有海水味😋

🌸拖羅刺身食落好肥美,色澤都好靚🥰

🌸原隻醉鮑魚刺身係連殼嘅,食落QQ又帶酒香。
🌸海膽味道好鮮味😋

我地仲點左其他刺身,全部都係厚切🤤又鮮甜😍

🌸極品櫻花船係腐皮做嘅小船上面有粒粒嘅角切刺身
🌸海膽手卷上面係大大片嘅海膽😋

🌸蟹肉蟹膏手卷上面係蟹肉同滿滿嘅蟹膏🤤

🌸炸物方面,榴蓮炸彈,炸鮮奶,吉列炸蠔,
芝麻雞翼。榴蓮炸彈食落好香,外脆入面有流心嘅榴蓮溶😍

🌸煮物方面,我地點左清酒煮蜆& 蟹粥,蜆肉帶酒香,粒粒嘅蜆肉肥嘟嘟咁😋蟹粥味道夠濃,入面有大大隻蟹又帶蟹鮮味🤤

🌸最後仲有雪糕🤗