2021-05-07 3911 views
暫時係我食過最啱打卡又好味嘅銅鑼灣區火鍋醬料都比出面多, 完全花多眼亂酒火入鍋 $ 328呢款鍋底真心好抵,有五格唔同味道嘅足料鍋底,蕃茄龍蝦鍋、沙爹鍋、麻辣鍋、蘿蔔牛腩鍋及木瓜鍋五款我都鍾意麻辣個格真係好惹味其他都味道十足, 烚乜都好食仲有著火表演, 記得準備手機食先頂級安格斯牛小排(細)$188油花分布均勻, 色澤又靚肉味濃郁帶嚼勁玫瑰花拼盤 $268將黑毛豚擺到成朵玫瑰花咁, 所以特登叫嚟打卡的唔好睇佢以為三朵得好少, 其實份量超多, 算抵食! 蜂巢豆腐 $38吸哂湯嘅精華, 必點什菌拼盤 $58蔬菜拼盤 $68非常新鮮, D菜爽口㗎, 好好味 叫嚟減罪惡感同埋均勻營養都不失為好選擇三色鮮製生麵$58菠菜、甘筍、墨汁製嘅成生麵,要煮耐少少呀, 都食得出菜味健康好食紫菜響鈴浸唔浸湯都好好食, 其他店比較少有開心小企鵝 $88又係點嚟打卡的墨魚丸做成企鵝樣, 真心CUTE仲要彈牙好味, JENG黑松露骹都好推薦
暫時係我食過最啱打卡又好味嘅銅鑼灣區火鍋

醬料都比出面多, 完全花多眼亂

酒火入鍋 $ 328
呢款鍋底真心好抵,有五格唔同味道嘅足料鍋底,
蕃茄龍蝦鍋、沙爹鍋、麻辣鍋、蘿蔔牛腩鍋及木瓜鍋
五款我都鍾意
麻辣個格真係好惹味
其他都味道十足, 烚乜都好食
仲有著火表演, 記得準備手機食先

頂級安格斯牛小排(細)$188
油花分布均勻, 色澤又靚
肉味濃郁帶嚼勁

玫瑰花拼盤 $268
將黑毛豚擺到成朵玫瑰花咁, 所以特登叫嚟打卡的
唔好睇佢以為三朵得好少, 其實份量超多, 算抵食!

蜂巢豆腐 $38
吸哂湯嘅精華, 必點

什菌拼盤 $58
蔬菜拼盤 $68
非常新鮮, D菜爽口㗎, 好好味
叫嚟減罪惡感同埋均勻營養都不失為好選擇

三色鮮製生麵$58
菠菜、甘筍、墨汁製嘅成生麵,
要煮耐少少呀, 都食得出菜味
健康好食

紫菜響鈴
浸唔浸湯都好好食, 其他店比較少有

開心小企鵝 $88
又係點嚟打卡的
墨魚丸做成企鵝樣, 真心CUTE
仲要彈牙好味, JENG
黑松露骹都好推薦

Other Info. : 最好提早BOOK定窗口位, 咁晚市嗰陣就有機會睇埋幻彩燈式, 幾好VIEW&FEEL 侍應超NICE有禮貌, 換碟快手 同埋我地只係夾起個龍蝦佢地就自動比咗個剝殼夾過嚟, 反應非常快 食材方面靚得嚟又好食, 有驚喜 張枱夠大, 坐得寬倘舒服 景+ SERVICE+ 食物, 銅鑼灣區火鍋算好抵食了
$650 (Dinner)