2018-04-25
今日我家大佬話要帶我食好西,一坐低對住個靚海景已經foresee到今餐一定會好正,果然無失望!大佬發板,叫左行酒江湖,有4個鍋,分別係花雕醉雞、紅酒牛尾、啤酒魚同埋清酒海鮮鍋。平時好驚啲雞會愈煲愈老,但呢個醉雞就算留到最後食都冇問題,都一樣好滑!牛尾煮到好林,仲好肥美好好味超入味!魚索哂啤酒嘅精華,一咬就食到啤酒澀澀地嘅味,幾特別。清酒鍋嘅清酒味超濃,入面有海量嘅蜆。淨係食呢個鍋已經有好多餸,不過太好味喇,我地邊夠喉!牛肉拼盤有4款牛,牛肉下面有一大碗冰雪住,牛柳粒都幾厚肉,就係夠厚索到火鍋啲湯底先正!安格斯牛上面雪花好靚,入口即溶!大大塊嘅手切肥牛用貝殼掛起,韓牛食落都幾軟熟。(太好味幫牛大哥影左幾張寫真)新鮮象拔蚌好爽口。蝦丸都夠彈牙。冰菜表面有一粒粒水晶狀,超好食仲好高營養價值,好少火鍋店有得食,放落湯度淥幾秒就可以食,超爽!呢排好hit咸蛋魚皮,我地叫左一份,食得出同市面有包裝個啲唔同,冇咩味精,仲有好多咸蛋粒。炸豆腐裡面索哂啲湯,正。兩杯都唔錯,青瓜青檸呢個配搭好特別,好清新嘅感覺!
牛尾煮到好林,仲好肥美好好味超入味!
魚索哂啤酒嘅精華,一咬就食到啤酒澀澀地嘅味,幾特別。
清酒鍋嘅清酒味超濃,入面有海量嘅蜆。
淨係食呢個鍋已經有好多餸,不過太好味喇,我地邊夠喉!
(太好味幫牛大哥影左幾張寫真)
新鮮象拔蚌好爽口。
蝦丸都夠彈牙。
炸豆腐裡面索哂啲湯,正。
兩杯都唔錯,青瓜青檸呢個配搭好特別,好清新嘅感覺!