2021-02-26
今日好忙,雖然係Happy Friday,都係買外賣算數。同事介紹呢間位於海富中心既美樂小食。呢度做自選2餸飯盒,賣$46,今日星期五有8款餸揀,有菜有肉,選擇都唔少。加$6跟湯。我同我同事一人叫左一個飯盒,我叫左蝦醬魷魚肉片蒸豆腐同叉燒,同事叫左叉燒同咸蛋蒸肉餅。餐廳非常快手,唔洗1分鐘就走得!蝦醬魷魚肉片蒸豆腐同叉燒 $46呢個飯盒係我既。叉燒份量都好多,係瘦叉唔肥,叉燒汁用黎送飯超正!蝦醬魷魚肉片蒸豆腐既蝦醬唔重,幾清淡。豆腐同肉片份量好多,肉片其實係豬腩肉,都幾肥,但係塊皮超有彈性!白飯既份量適當,唔會太多或太少。叉燒同咸蛋蒸肉餅 $46呢個飯盒係同事既。同事既叉燒居然有菜墊底!咸蛋蒸肉餅我試左少少,唔過咸或油,都幾健康。蕃茄薯仔湯 +$6加錢要個蕃茄薯仔湯。個湯絕對唔係清湯,有好多薯仔,蕃茄,榨菜等等,飲落唔會過咸但夠味。薑汁蕃薯糖水餐廳阿姐居然送左個糖水俾我,可能見今日係元宵節!糖水係薑汁蕃薯糖水,有6大舊好淋既蕃薯,而薑汁適中,糖水入面仲見到薑片添,正!食飽飽繼續努力工作!
餐廳非常快手,唔洗1分鐘就走得!
蝦醬魷魚肉片蒸豆腐同叉燒 $46
叉燒同咸蛋蒸肉餅 $46
蕃茄薯仔湯 +$6
薑汁蕃薯糖水
食飽飽繼續努力工作!