2024-04-11 60 views
🍱餐廳:一起食堂(灣仔)🏫地址:灣仔軒尼詩道153號地舖☎️電話: 68106002|上個月吃過這間小店的觀塘分店,覺得佢嘅台式食品真係有高的質素,今日喺灣仔附近行人天橋望落去見到灣仔分店,突然又想食🤣今晚我們點了不少美食,分享吓我最喜愛的幾款:~ 古早滷水拼盤 有不同款式的滷味,啱晒乜嘢都想試少少嘅我👍滷豬耳、滷牛展、滷雞翼和滷蛋感覺都用料新鮮,每一款滷味都入味,特別係豬耳爽爽地又淋淋地,口感非常好,真係食到停唔到口❤️~貢丸湯 選用台灣貢丸,由精選的豬肉和魚漿混合而成,口感特別彈牙鮮美,口乾乾的我伴著少許湯一齊吃很開胃呢🤗~黃金芋泥球以綿密的芋泥包裹著香甜的奶黃餡,炸至外層金黃酥脆,內裡熱融融的口感令我食得很滿足😄~烤台灣香腸以特製的香料醃製而成,烤熟後表皮酥脆,內部多汁嫩滑,散發著濃郁的香氣,絕對是美味的台灣風味小吃😋~炸花枝丸呢度另一款美味的台灣小吃,外皮金黃酥脆,內裡鮮嫩彈牙,有新鮮的花枝肉,吃起來帶著海鮮的鮮香,配啤酒一流😊整體而言,這裏的高食物質素、職員的友善服務態度及親民的價錢係會令顧客再次到訪的,值得推介!
🍱餐廳:一起食堂(灣仔)
🏫地址:灣仔軒尼詩道153號地舖
☎️電話: 68106002

今晚我們點了不少美食,分享吓我最喜愛的幾款:

~ 古早滷水拼盤

~貢丸湯