2022-10-18 763 views
趁工作無甘忙,今次約埋其他foodie朋友來到銅鑼灣fine dinning,今次四人同行,可以大飽口福~入到餐廳,🈶兩驚喜,有live music show同靚海夜景!見有個【6道$728】套餐幾吸引,我地點左三個套餐齊齊食。另外,加$128法國鵝肝。今次係泰法fusion ,富新意呢。泰式生蝦 金不換香草雖然唔好生蝦,但食落去,卻愛上!蝦肉爽嫩,香草豐富了味蕾享受!泰式龍蝦濃湯龍蝦湯味道香濃,微帶泰式香料,感覺與別不同。特色雞片、木瓜、柚子沙律材料新鮮,清新可口且賣相靚。鮑魚冬陰功燴意大利飯(少辣)好鐘意呢個泰意既混合,無論鮑魚和飯粒都可以品嘗到冬陰功湯既香酸的味道。Main炙燒慢煮澳洲鮮八爪魚炙燒完的八爪魚特別香,而慢煮完肉質口感更滋味12小時慢煮黑毛豬頸肉慢火出美食,賣相靚之餘,味道比泰國餐廳食既還滋味,黑毛豬肉瘦質嫩,食落去仍品嘗到肉汁。紅酒燴牛仔膝紅酒🍷香提升左牛仔肉質層次味道,本身肉質已經挺香嫩。海鮮碟 (白魚·虎蝦·帶子) Fine dinning 當然唔少得海鮮啦,魚肉相當香滑,帶子爽口。香茅香草烤燒本地三黃雞正當大家話飽時,品嘗烤雞卻食唔停口,哈哈~可見三黃雞非常滋

泰式生蝦 金不換香草

泰式龍蝦濃湯
龍蝦湯味道香濃,微帶泰式香料,感覺與別不同。

特色雞片、木瓜、柚子沙律
材料新鮮,清新可口且賣相靚。

鮑魚冬陰功燴意大利飯(少辣)

Main
炙燒慢煮澳洲鮮八爪魚
炙燒完的八爪魚特別香,而慢煮完肉質口感更滋味

12小時慢煮黑毛豬頸肉

紅酒燴牛仔膝
紅酒🍷香提升左牛仔肉質層次味道,本身肉質已經挺香嫩。

海鮮碟 (白魚·虎蝦·帶子)

香茅香草烤燒本地三黃雞
正當大家話飽時,品嘗烤雞卻食唔停口,哈哈~可見三黃雞非常滋味,香草味撲鼻,肉質嫩滑,而且一點都唔乾,被我地秒吞左!

甜品-三款
上檯,好靚呢,擺盤畫和祝福字句,豐富左晚餐幸福感!Yeah! Happy gathering!
綠葉🍃狀的抹茶雪糕夠香濃,朱古力蛋糕同樣出色,濃度十足!另一款係芝士和豆腐味,味道濃度剛好。

整體而言,環境舒適靚麗,服務好,食物更是滋味,值得舌尖再遊!