2020-12-21 1071 views
鍾意食拉麵既小編今日又再出動喇😋,今次就去到元朗形點同朋友搵一間拉麵店,而拉麵店個名叫做「拉麵Jo」,聽落個名有新穎有特色🤔,再望一望外觀係開放式既餐廳,一眼望晒入面整體環境👀,感覺都好似唔錯,就不如近近地入去食呢一間啲拉麵🙌。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈蔥花牛舌牛舌煙韌,有咬口,如果同朋友慢慢邊談邊食😁,不錯。不過味道方面就比較一般,唔係太突出到應有味道,而係份量方面係足夠兩人食✌。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈自製餃子自製餃子既味道同形狀都出面無太大分別,都係以豬肉、菜為主,日式店必有餃子款式✨。不過師傅就煎得啱啱好,餃子皮並唔會煎得太燶而感覺好硬💦。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈蟹拉麵一大隻軟殼蟹放埋係拉麵入面🤯,小編一開始覺我軟殼蟹咁樣浸係湯入面會變得無咁脆,擔心可能會影響整體既口感,但當咬入口時仲帶點脆身😳,而且一大啖咁咬入口,香濃蟹味加上咀嚼既感質非常好食🤤,所以連殼咁食又脆又多肉,外觀上亦非常吸引😌。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦小編覺得比較可惜既係唔可以去揀麵既粗幼同軟硬度,所以對於食開拉麵既小編嚟講會有些少跌分😐,不過依個整個軟殼蟹拉麵就比較少見,小編食得亦都好大滿足
🎈蔥花牛舌
🎈自製餃子
🎈蟹拉麵
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
小編覺得比較可惜既係唔可以去揀麵既粗幼同軟硬度,所以對於食開拉麵既小編嚟講會有些少跌分😐,不過依個整個軟殼蟹拉麵就比較少見,小編食得亦都好大滿足🥰。如果有興趣既朋友都可以入嚟位於元朗形點一期1樓,同朋友嚟試下二人晚餐套餐✌,有唔同既拉麵亦各具特色,可以一試,加埋有小食同飲品,飽住離開👅。
蔥花牛舌
蔥花牛舌