2021-04-26 90 views
中午食火鍋,總覺得會比夜晚少人,今日星期日中午,一於中午食火鍋,食飽先慢慢行街了。先叫鍋底,是一個酸菜白肉鍋鍋底本身用料充足,已經有白肉,菇,蕃茄,栗米等等既食材,已經令人好期待。而且唔油,令怕肥既人都可以好放心食。 配料方面,嘉美農場雞肉- 雞肉好滑,完全沒有雪味,反而煮整都一樣滑,好濃既雞味。蛋餃- 皮比較薄,好快已經熟可以食,而且一口可以食得完。福洲丸湯包- 爆漿既丸物。一煮好大大粒,一咬開裡面係啖啖肉,記得吹凍少少先好食。 打邊爐又點少得響鈴卷,一上黎既時候仲係熱既,證明新鮮炸起,比一般既響鈴更加正,更加脆,更加香。吸曬酸菜湯既精華。再黎就係峰巢豆腐,一直覺得豆腐係必食,峰巢豆腐又比平時豆腐實少少,打邊爐冇咁易爛,而且係吸湯方面既功力一流。再整兩個王子麵,王子麵幾乎係台灣即食麵象徵黎,超正。熟食方面,鹽酥一口豆腐亦十分正,等食物煮熟個陣可以食住先。飲品方面叫了白桃烏龍,茶去油解脂,配火鍋一流。
中午食火鍋,總覺得會比夜晚少人,
今日星期日中午,一於中午食火鍋
食飽先慢慢行街了。
先叫鍋底,是一個酸菜白肉鍋
鍋底本身用料充足,已經有白肉,菇,蕃茄,栗米等等既食材,
已經令人好期待。而且唔油,令怕肥既人都可以好放心食。

配料方面,
蛋餃- 皮比較薄,好快已經熟可以食,而且一口可以食得完。
嘉美農場雞肉
台灣蛋餃
福洲丸湯包

打邊爐又點少得響鈴卷,

響鈴卷

再整兩個王子麵,王子麵幾乎係台灣即食麵象徵黎,超正。
熟食方面,鹽酥一口豆腐亦十分正,等食物煮熟個陣可以食住先。
鹽酥一口豆腐
王子麵

飲品方面叫了白桃烏龍,茶去油解脂,配火鍋一流。
白桃烏龍
嘉美農場雞肉