馬鞍山出晒名係美食沙漠,近來發現新開左間超正韓式炸雞店!呢間餐廳嘅質素同出邊都一定已係中上級,開係馬鞍山簡直係頂級!佢位置喺差館對面,嗰啲位係冇乜人行,我已平日夜晚嚟食,估唔到都係有咁多人,仲有人喺出邊等位,而且間舖頭超級多外賣單!清燉牛肋骨湯$88個清燉牛肋骨湯超級清甜!有個白飯送,撈飯一流,應該燉左好耐!牛肋骨燉到一夾肉同骨會自動分離,應該好夠火喉!特色甜辣+雙重芝味(A.有骨/B.無骨)$219我哋叫咗冇骨,識落超方便,而且個皮係超級脆,就算上面有好多醬,放咗好耐都依然好脆!肉質勁嫩!好好食😋但係份量真係超級多!多到要拿走!煙薰五花腩$158五花腩煙薰過,配埋韓式醬同菜包住食,惹味行來又不會好油膩👍🏻芝士蛋卷$118個蛋卷中間芝士係有拉絲,上面仲有茄汁,份量又係勁大!忍唔住叫咗超級多,食唔晒,問過店員攞咗個盒同埋個袋,韓國老闆娘發現店員比普通外賣盒我哋,佢即時走過黎換左專門放炸雞既盒去裝啲炸雞俾我哋放食剩嘅炸雞,好堅持同專業!🍱餐廳:釜山炸雞批薩 (馬鞍山)🏫地址: 📌馬鞍山鞍祿街18號MOSTown Street 新港城中心大街(2期)地下23-26號舖

清燉牛肋骨湯$88

特色甜辣+雙重芝味(A.有骨/B.無骨)$219
但係份量真係超級多!多到要拿走!

煙薰五花腩$158

芝士蛋卷$118
個蛋卷中間芝士係有拉絲,上面仲有茄汁,份量又係勁大!

🍱餐廳:釜山炸雞批薩 (馬鞍山)