2018-04-24
週末周圍走🤪今次去到馬鞍山同👦🏻食吓野,咁啱行過和民就決定入去試下😗,假期冇咩人,裝潢都似日本🇯🇵食肆,坐得好舒服👍🏻因為當日係假期,所以冇午市套餐。首先,我地點咗牛肉鍋燒烏冬,職員會問你想自己燒定廚房預先整好,既然唔係好趕時間,我地就決定自己燒,呢個食法都幾特別,好似打邊爐咁,而跟鍋會有一隻蛋比我地自己打👍🏻燒咗一陣,再加埋隻蛋,賣相極吸引,非常香口,濃湯配烏冬💯每餐都無飯不歡😂揀咗個北海道十勝豚肉盒子飯,價錢有啲貴($78),份量比想像中少,賣相亦冇餐牌咁好,好彩豚肉夠稔,啲汁送飯一流,不過有少少芥末,唔太推薦比唔中意芥末醬嘅大家,整體來說價錢有點不值。好大食嘅我地再嗌咗一個風味相撲雞肉鍋,細size只係$48,兩個人share好抵食,雞好滑,其他材料都好多(肉丸、豆腐、娃娃菜、芽菜、菇)夠哂大份😆
燒咗一陣,再加埋隻蛋,賣相極吸引,非常香口,濃湯配烏冬💯