2017-06-13
以往對石門呢個地方都比較陌生,但呢區近日似乎多左好多話題小店,今次就試下呢間以厚鬆餅作招徠既Whitewood Coffee 先 ~京瑞廣場仲比較新 ,店舖不多,所以搵路期間一度以為行錯路,不過店舖門口細細,的確好容易會miss左入口。不過店舖環境開揚舒服,感覺都不錯。早於落單前已經決定要留肚食呢度既甜品 - 厚鬆餅,另外再點左兩款主食:豬柳漢堡拿破崙意粉﹑香蒜白酒硯肉意粉。兩款意粉既味道都不錯,意粉彈牙多汁,而且配料多,份量足,都幾飽肚!呢個咁好天氣既weekend,慢慢坐下飲野食住等,大約20-25分鐘左右,香蕉榛子厚鬆餅終於出場!坦白講,因為有期望,所以有失望。呢個鬆餅係有所謂既空氣感,但唔鬆軟,加上又太少榛子醬,整體感覺都比較乾身,所以仍然有進步既空間。