2021-09-10 218 views
上梨木樹呢個山村食飯,得幾間餐廳有得坐。揀左呢間多人食啲嘅餐廳…今次嗌椒鹽豬扒飯同埋咖喱吉列大蝦飯,先講豬扒飯,完全唔可以叫椒鹽豬扒應該叫蒸鹽豬扒…豬扒有4件,好彩我唔食太咸,啲汁岩岩好!份量上都好飽肚。其實最開心係食個咖哩汁,不過個咖哩其實似沙嗲多啲,有1隻流心蛋,2件薯仔,3隻蝦,好流心嘅蛋,好靚!薯仔好冧!蝦係熱嘅,應該就唔係炸定上碟有例湯跟,都好多料,同埋飲完唔會渴,唔似味精湯!咖啡都好香滑,檸檬茶個紅茶都好濃,加埋檸檬汁係好飲嘅!由於係lunchtime 關係,都好多人坐,我哋1點去食,岩岩好有卡位坐。不過環境衛生方面,唔好太有期望叫做勝在夠光猛姐姐執嘢都執得好快。

其實
最開心係食個咖哩汁,不過個咖哩其實似沙嗲

叫做勝在夠光猛
姐姐執嘢都執得好快。

椒鹽豬扒飯、咖喱吉列大蝦飯
例湯