放寬堂食晚市第一擊,同朋友慶祝幾個月無見🤣🤣因為book唔到鐵板燒🥲🥲所以只能叫串燒,因為叫左太多串燒,就揀一啲印象深刻既黎介紹😆😆🫣🫣(5分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌖🌑海膽蟹肉三文魚籽釜飯($568 2人份)呢個一睇個價錢都比佢嚇親🫣但大家都鍾意食海膽所以就叫左一個大家分,一上枱見到都覺好澎湃🥰🥰撈好分4份每人都有一大碗,同埋每碗都會分到好多海膽同魚籽,釜飯粒粒都好濕潤,食到停唔到口😋鹽燒油甘魚鮫($368)呢個都係覺得值得推介既其中一個,初頭店員不斷游說我地叫2個先夠4個人食,我地堅持叫一個係岩嫁😂上枱都好大份,而且比想像中多肉,夾極都有肉,食入口油脂豐富,但又唔會好漏,4個人食岩岩好😎季節天婦羅盛($248)呢個黎講就正常發揮喇,款式多同齊全,有齊平時食開既蝦,蕃薯,茄子,冬菇等等,但整體唔會話係特別出色🤪燒雞泡魚乾($78)因為食左好多款唔同串燒,呢個係其中一個令我印象深該既一個串燒,燒得好惹味好鮮味,有口感得黎唔會難咬又煙煙韌韌咁,食完一條會不自覺接住食下一條🤩🤩🤩日式柿種炸雞($88)呢個都幾特別,佢個外皮係用平時食零食見過既柿種去炸,大家可以上網search,我都係特登去

(5分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌖🌑

海膽蟹肉三文魚籽釜飯($568 2人份)
海膽蟹肉三文魚籽釜飯

鹽燒油甘魚鮫($368)
鹽燒油甘魚鮫

季節天婦羅盛($248)
季節天婦羅盛

燒雞泡魚乾($78)
燒雞泡魚乾

日式柿種炸雞($88)
呢個都幾特別,佢個外皮係用平時食零食見過既柿種去炸,大家可以上網search,我都係特登去search一search先知🤣🤣下好似脆米既口感,好得意🤪🤪
而入面既雞肉就好juicy,整個配搭熱辣辣,又外脆內軟,正呀😄
日式柿種炸雞

價錢:🌕🌗🌑🌑🌑
五武士整體價錢黎講都算係比較貴,始終佢位於K11 Musea,不過難得同朋友慶祝幾個月冇見過同出街食過堂食,豪一豪都冇所謂,最緊要食得開心😆😆同埋有一個靚既環境,仲可以望住維港既夜景🫶🏻🥰

交通:🌕🌕🌕🌕🌘
位於尖沙咀K11 Musea,位置相當方便,不過佢係Muse Edition個邊既一樓,如果唔係成日去開K11 Musea,可能都要啲時間搵一搵🙈

環境:🌕🌕🌕🌕🌘
環境當然係冇得彈喇,餐廳內有落地大玻璃望住維港夜景,而食串燒都可以坐係吧枱前面睇住師傅整,不過鋪頭內多數係高身吧枱,我地當日4個人去一排打開咁坐就難少少傾到計🫣🫣同埋本身比安排坐係燒爐前面,熱到好似對住個暖爐咁🥹🥹唔知係咪落完單見到我地都叫左唔少野食,先主動幫我地調番去個涼好多既位置🙈🙈

性價比:🌕🌕🌖🌑🌑
始終單價都比較貴,串燒味道唔錯,但份量又唔會算話好大份,可能都係適合間唔中因為特別日子想去慶祝一下既情況下去食🤪🤪或者下次會想試下佢既鐵板燒多啲🤭🤭
不過當日我地因為太開心,基本上係唔睇價錢隨心嗌,本身想問佢地有冇甜品佢係答無,但食到最後突然送上每人一個芝士蛋糕同一杯Wasabi Shot,可能同我地叫得太瘋狂有關🤣🤣🤣🤣
Type of Meal
Dinner