2017-04-07
今日和友人去了一個好特別的地方慶祝生日。就是在工廠裏面,而家都好盛行。 今次就嚟到葵興區,因這裏有個法國生蠔環球海鮮自助餐。個名都好勁。其實係一個半自助餐,有3個餐供選擇,由6pm ~10pm 自訂兩小時。好有彈性,唔錯。我地就揀了B餐298元一位。去到目的地,推門進去,一啲完全唔覺去了工廠,裏面裝修很好舒服,坐位擺位會太迫。我地約了6點,趁人少少就望下有什麼野食。嘩...見到個好多海鮮嘅個海鮮山,好新鮮.又有3款熱葷,炸物。多款飲品。仲有些打邊爐的食物。蠔當然唔少得,有兩款可以任食。仲有魚生,甜品,生果。真係環球海鮮自助餐,唔係浪得虚名。咁多嘢食,點都要攞啲嚟食。椒鹽豬扒,已切了細細件,微辣,唔靭,味道啱啱好。西蘭花班片~西蘭花好爽,班片都好大件,好新鮮。生蠔當然要食啦…我係門外漢,但都覺得好新鮮,充滿海水味。自助餐的食物不敢攞太多,因為仲有B 餐的食物要吃。原來B 餐都有好多食物~香草蜜汁京燒豬仔骨黑松露醬伴磯燒鮑魚,鐵板秘醬蝦碌,茄汁蟹肉意粉,意大利海鮮冰山,炭燒三文魚鰭,車打芝士培根脆件,金華火腿上湯娃娃菜依啲都有好多樣,真的不用吃自助餐啲食物,哈哈。意大利海鮮冰山~好新鮮,有
去到目的地,推門進去,一啲完全唔覺去了工廠,裏面裝修很好舒服,坐位擺位會太迫。我地約了6點,趁人少少就望下有什麼野食。 嘩...見到個好多海鮮嘅個海鮮山,好新鮮.又有3款熱葷,炸物。多款飲品。仲有些打邊爐的食物。
蠔當然唔少得,有兩款可以任食。仲有魚生,甜品,生果。真係環球海鮮自助餐,唔係浪得虚名。 咁多嘢食,點都要攞啲嚟食。椒鹽豬扒,已切了細細件,微辣,唔靭,味道啱啱好。 西蘭花班片~西蘭花好爽,班片都好大件,好新鮮。 生蠔當然要食啦…我係門外漢,但都覺得好新鮮,充滿海水味。 自助餐的食物不敢攞太多,因為仲有B 餐的食物要吃。 原來B 餐都有好多食物~香草蜜汁京燒豬仔骨 黑松露醬伴磯燒鮑魚, 鐵板秘醬蝦碌,茄汁蟹肉意粉,意大利海鮮冰山,炭燒三文魚鰭,車打芝士培根脆件,金華火腿上湯娃娃菜
依啲都有好多樣,真的不用吃自助餐啲食物,哈哈。
意大利海鮮冰山~好新鮮,有好多款。最鐘意食蝦及北寄貝,好爽甜,肉質彈牙。仲有炭燒三文魚鮨,因為是炭燒,所以沒有腥,肉質一絲絲,睇落唔大件,但都有好多肉食。
貴價嘅磯燒鮑魚當然也好好味啦,肉質很彈牙,好鮮味 至於枱面個粥底鍋,可以任叫安格斯牛肉作 火鍋。我和友人不單止用牛肉作火鍋,還拿了些粟米,南瓜等一起作火鍋,令到個粥底更加甜,更好味。 我和友人吃完個粥已飽到不得知了,最後攞了啲生果來作完結。 以咁嘅價錢,有咁多嘢食,真係唔錯,下次可以揀另一個餐吃