2022-12-20 131 views
尖沙咀呢間火鍋店相當有特色,環境舒適又啱打卡。今餐我哋真係嗌咗好多嘢,等我為大家重點講下。🌟鍋底:魚湯芫荽皮蛋豆腐鍋 + 港式沙嗲鍋黃色配橙色嘅鴛鴦鍋,顏色幾襯。魚湯方面有好香濃嘅魚味同豆腐味,芫茜味唔太重。沙嗲方面就辣度啱啱好,少少傑。🌟特級手切本地牛肉用圓碟上,肉都係圍住圓形咁鋪排相當美觀。薄薄一塊剛剛好30秒就熟。油脂分佈方面瘦肉較多。🌟醉鴨舌好少火鍋店會有鴨舌揀嘅,呢個係熟嘅,所以其他配料未熟都可以食住先。呢個係用酒醃製過嘅,所以有淡淡嘅酒清香。🌟特肥脆肉鯇魚腩好鍾意脆肉鯇特別嘅質感,就係肉質脆脆地。呢度好大舊,啖啖肉又有鮮味。🌟新鮮淮山淮山一向係飽肚之選,出面火鍋店都好少有,呢度仲要係新鮮嘅。
🌟鍋底:魚湯芫荽皮蛋豆腐鍋 + 港式沙嗲鍋
🌟特級手切本地牛肉
🌟醉鴨舌
🌟特肥脆肉鯇魚腩

🌟新鮮淮山
淮山一向係飽肚之選,出面火鍋店都好少有,呢度仲要係新鮮嘅。