2018-09-11 196 views
今晚朋友提議食海鮮,初時以為係去西貢or屯門三聖,點知佢地話灣仔都有得食,咁就緊係去試試啦😍😍(今次4個人食,可以試多啲唔同種類嘅野😋)黃金蝦🦐一上碟,大家都嘩左,因為佢比出面嘅黃金蝦大隻好多!我地二話不說即刻拎嚟食,哇!好脆呀,又勁重嘅咸蛋味,又唔油,我一口氣食左兩大隻,蝦頭、蝦殻通通食曬😆😆招牌羔蟹粥🦀服務員捧住一個瓦煲,一開蓋,見到一個好大嘅蟹蓋,初時以為個蟹蓋可能係裝飾,點知原來有好多蟹羔係裡面,我和朋友當然一齊開心share啦😝。至於個粥底,又真係好好食,雖然未去到好綿,但因為佢係用一隻羔蟹去煮,所以都特別鮮甜!😋欖豉蒸斑球🐟斑球好大塊、肉好滑、魚皮好爽口,正👍🏻脆炸牛腩🐮原來佢地係用牛坑腩炸,超好味!一咬落去係半肥瘦嘅牛腩,完全唔韌,最最最緊要係唔油!😎

(今次4個人食,可以試多啲唔同種類嘅野😋)

黃金蝦🦐

招牌羔蟹粥🦀

欖豉蒸斑球🐟
斑球好大塊、肉好滑、魚皮好爽口,正👍🏻

脆炸牛腩🐮

2018-09-10
$250 (Dinner)
  • 招牌蟹粥
  • 黃金蝦