本色:: 位於北角港運城對面, 雖然我唔係住港島, 但原來過黎呢邊都比想像中近 ~ 員工安排左卡位比我地.. 係好舒服既sofa位 : ) 仲可以對正個電視打邊爐 ~~(湯底張相錯手delete左...>_____<) 我地叫左 膠原養生美顏鍋$198, 湯底好足料呢 材料有人參, 花膠, 桃膠, 瘦肉, 紅棗, 龍眼 飲落好有媽媽煲既湯既感覺, 無味精 ! 好清甜一打親邊爐 真係咩種類都會想試下, 所以海鮮類同肉類都有叫 當然唔少得蔬菜啦 美國牛頸脊$208 口感好軟嫩, 一咬就開 唔會韌, 清甜既湯底 更加突顯到牛肉既香味呢 即炸響鈴$58 同 生根$28 基本上係每次火鍋必叫啊~~ (貪佢地淥幾秒就已經食得xd) 特別鐘意響鈴啊!! 食入口有清脆既sharp sharp聲, 而且食得出無翻炸過呢 第一次試 黑柏葉$58, 朋友話要黎夾麻辣鍋係最正架 不過我覺得配呢個美顏鍋都match啊~~ 食落好爽口呢, 不錯 水魷魚$58同花枝片$88 都好鮮味! 而且配埋清清地既美顏鍋湯底, 更加突顥佢地既鮮味, 食入口更鮮甜 美國桶蠔 超級肥美同新鮮! 熟左食會爆哂汁
員工安排左卡位比我地.. 係好舒服既sofa位 : )
仲可以對正個電視打邊爐 ~~

材料有人參, 花膠, 桃膠, 瘦肉, 紅棗, 龍眼
飲落好有媽媽煲既湯既感覺, 無味精 ! 好清甜

一打親邊爐 真係咩種類都會想試下, 所以海鮮類同肉類都有叫
當然唔少得蔬菜啦
美國牛頸脊
即炸響鈴
生根
黑柏葉
第一次試 黑柏葉$58, 朋友話要黎夾麻辣鍋係最正架
不過我覺得配呢個美顏鍋都match啊~~
食落好爽口呢, 不錯
水魷魚
水魷魚
水魷魚$58花枝片$88 好鮮味!
美國桶蠔
美國桶蠔 超級肥美同新鮮! 熟左食會爆哂汁, 好滋味呢
金牌手工丸
金牌手工丸$108 係包含左4款丸既拼盤黎架.. 最岩我地呢d款款都想試下既人
手打墨、蝦、牛、豬肉丸, 一次過試哂! 呢個都幾有驚喜呢
估唔到款款都咁彈牙, 而且味道天然, 唔會假/過濃味
食得出係用心手打既丸類
芋圓仙草, 檸檬愛玉
最後 緊係要食埋甜品!
我地試左 芋圓仙草檸檬愛玉 ~~ 覺得芋圓可以再煙韌d呢~ 不過味道都唔錯
而檸檬愛玉就好fresh : )
為呢餐畫上完美既句號~~ 好滿足 : )
2019-11-02
$243 (Dinner)