2018-11-23
返完夜學,一去學校門口,一陣風吹來....全日無乜食過野。 凍到好想打邊爐。 成九點幾十點。 那來有得食好野。 好在同學仔上週去過創興食飯,記得成棟鋪都是夜收。 二話不說就去創興。 入到lift, 一邊貼住馬X台式火鍋, 一邊貼住牛牛。好爭扎。基於牛牛好清楚列明有乜食,仲要寫明「全日免收加一」。就揀左牛牛試下。 我地揀左鴛鴦鍋,沙嗲+海底撈湯底。叫得牛牛就梗係食牛吧。 鍋一到,即試下牛梅花,牛小排,美國黑毛牛,整體啲肉好嫩滑。我地前後起碼叫左三轉(每轉都2-3份架) 。其他配料的選擇都幾多,任夾。佢有 芝士牛丸。 我兩個朋友是兩公婆。 一個覺得好食、 一個覺得少牛味。希望佢地返屋企唔好因為牛丸而鬧交啦哈哈! 個湯底是微辣至小辣, 對於我愛食辣既就一定唔夠辣。 但佢個湯底勝左都夠香麻,唔係純辣無味。 所以我食全程都唔多要加點醬油。 以138蚊的消費,食任食邊爐牛,有三個牛選擇加任夾麻辣鍋配料。 真心覺得可以翻吃之選。 夜媽媽諗唔到食乜就來食 堅抵食
夜媽媽諗唔到食乜就來食 堅抵食