2019-10-29 215 views
觀塘工廈樓上食肆開越多,我試過好多,有唔少伏o架,但係依家1988泰式菜,唔單止一啲都唔伏,仲值得我一次又一次去幫襯。呢間1988 ,隱藏喺官塘其中一條橫街嘅工廈其中一個單位,算係比較隱蔽,但一開𨋢就會見到有指示牌,都唔太難搵。之前嚟呢度食過兩三次晚飯,都好滿意,佢有一款烤薄餅非常酥脆,點咖喱一流,而呢度嘅串燒亦都好抵食,大大份最緊要係燒得好,保留到肉汁一啲都唔乾!媽咪最鍾意食呢度嘅酸辣鳳爪,夠晒入味,每次嚟到都係必點嘅。好食嘅嘢當然要開心share,今日就介紹啲同事嚟呢度食lunch!我揀咗黃咖喱牛腩配白飯,呢樣都係我每次嚟食飯都必點嘅,我本身好怕辣,但又好鍾意咖喱嘅香味,呢款黃咖喱就啱晒我,只係好微好微嘅辣,加上濃濃嘅椰香, 同埋燜得軟淋嘅牛腩,配上白飯或者烤薄餅都係一流❣️仲有薯仔做配菜,大大碟,有時一碟自己都未必食得晒⋯朋友叫咗無骨滷水豬手飯,滷水入味,咬落全部都係肉,食到啖啖嘅骨膠原,汁料好好餸飯,要點讚!呢間餐廳無論價錢同埋質素各方面都幾好,美中不足嘅係同好多工廈餐廳一樣,比較困聲,一座滿人就變得好嘈⋯另外補充一點,呢度連平日晚市都好多人,如果要想去食,就早啲訂枱啦!

媽咪最鍾意食呢度嘅酸辣鳳爪,夠晒入味,每次嚟到都係必點嘅。

2019-10-23
Type of Meal