2017-10-08
10月5日係老公🐷的生日,幾個星期前已經搵緊有咩餐廳啱食生日飯,結果搵到呢間,d comment都好唔錯,就決定試下啦!Book左當日的7點半。Book的時侯講係食生日飯,佢地就會準備唱生日歌嘅環節😆而且要order甜品,可以選擇即刻點or當日點,為左要比驚喜老公🐷當然係扮到若無其事咁同佢一齊點😏😘當日,我同老公🐷大概6點半就到尖沙咀,諗住行下街買情侶睡衣。到左美麗華發現開左間GU,而且仲喺入面買到我地嘅情侶睡衣,真係好開心呀!😙買完衫我地就去食飯😋。可能book的時間比較早,入座的時侯無乜人,燈光比較幽暗,我略嫌暗左d😣因為影相無咁靚🙈我地叫左三樣嘢食:Chop Chop Salad with Grilled Prawns、法國雞併豬肋骨、bailey cheesecake。先講個大蝦沙律,個蝦簡直係精髓,估唔到咁好食呀D蝦好大隻,肉質鮮甜彈牙,真係令人回味~唯一可以挑剔嘅係煎嘅時候d鹽落得唔夠均勻,有一兩啖會過咸。d菜都好fresh、好足料對於呢個菜我同老公🐷對佢的評價就麻麻地。雞肉唔夠滑(老公🐷鍾意食滑😆)而且無乜味🤔 而豬肋骨呢就偏乾唔夠juicy順帶一提,服務態度唔錯,每食完
順帶一提,服務態度唔錯,每食完一樣就會幫你收起先,再上菜。
之後,重頭戲來了,就係上甜品lu~~~~
果然冇令我失望呀😙😙 上嘅時候會成班侍應會捧著甜品,唱住生日歌咁行埋黎,個氣氛當場唔同晒😆老公🐷好似有d不知所措,喺度傻笑😘😘 上完甜品仲會幫我地影即影即有,由於一開始影的時候我仲未ready好已經影左=.='' 佢地都好好人咁幫我地補影多張😆。最後走的時候就會攝喺張卡度比我地☺️
呢餐仲算無揀錯地方😚老公🐷全程都食得好開心呀😁😁仲傻下傻下咁問我係幾時比暗號d侍應叫佢地唱住歌上甜品😂😂真係好得意😘以後每一年嘅生日都要老公🐷開開心心咁過🤗