2017-05-06 10055 views
係洲際website book 有20%off , 來試試這間較貴價的自助餐!入到酒店我覺得環境舒服開揚,望見維港,心情大好! 可惜呢,酒店設施有點舊,保養好似麻麻,不太像6星酒店。自助餐係最底層,沿樓梯往下走便到接待處。 自助餐位置不大,枱與枱之間都近,坐下會很容易聽到另一張枱人既對話。自助餐有welcome drink, 有果汁,beer, alcohol cocktails n mocktail, 紅白酒選擇一樣。我同老公飲kiwi juice 同cocktails, 2杯都正常味海鮮除生蠔沒有供應,大部份都有,味道不錯,尤其蝦是很彈牙! 熱食種類不多,但可接受,燒味有bbq pork 同骨,2種都好味,豉油雞肉滑,不錯。海南雞飯就覺得帝京酒店好食好多。熱食味道大多正常。我覺得甜品係最好食,尤其拿破崙一定要試! 生果有芒果,很甜香,好味這個拿破崙好味!雪糕有3款雪芭,味酸不錯,你睇下啲甜筒,好靚r!

有麵包蟹,長腳蟹,龍蝦仔,螺,青口,蝦

海鮮除生蠔沒有供應,大部份都有,味道不錯,尤其蝦是很彈牙!

這個拿破崙好味!

雪糕有3款雪芭,味酸不錯,你睇下啲甜筒,好靚r!

2017-05-05
$400 (Lunch)
Celebration
Birthday