-老厝邊-@大角咀.老厝邊其實是台語,有老鄰居的意思。餐廳兩邊牆都掛上台灣的相,加上簡單的裝修令人覺得好親切。.食品嘅選擇都好多,飲類麵類小食類等各式各樣熟悉的台灣料理。.大腸麵線 (小) ($34)好耐無食麵線,見到哩度有,即刻點黎試。麵線好順滑,加上用左大量櫻花蝦提味,令味道夠香濃開胃。.大腸煮得好軟稔,唔難咬開。.肉鬆皮蛋豆腐 ($38)簡單好涼拌小食最吸引,皮蛋豆腐係不敗的搭配,加埋少少肉鬆令口感味道更豐富。.香蔥油乾拌麵 ($40)麵條偏軟身,質地好滑,沾滿了濃郁的香蔥酥油,鹹香香味濃郁好食。.酸甜番茄雞肉涼麵 ($50)雞肉嘅份量好多,每片都好大塊,加上新鮮的車厘茄同青瓜絲,食落好清新。.麵質同蔥油拌麵一樣,都好滑身。.蕃茄醬嘅份量都好足,可以足夠拌均整碗宜田,但稍嫌蕃茄醬嘅味道偏淡。.仙草凍鮮奶 ($27)仙草的份量都好多,加埋鮮奶唔會太甜。.
-老厝邊-
@大角咀
食品嘅選擇都好多,飲類麵類小食類等各式各樣熟悉的台灣料理。
大腸麵線 (小) ($34)
大腸煮得好軟稔,唔難咬開。
肉鬆皮蛋豆腐 ($38)
香蔥油乾拌麵 ($40)
酸甜番茄雞肉涼麵 ($50)
麵質同蔥油拌麵一樣,都好滑身。
仙草凍鮮奶 ($27)
仙草的份量都好多,加埋鮮奶唔會太甜。