2018-08-29 105 views
同朋友聚會,去到尖沙咀,坐低見到份報紙Menu , 巳知道是M1 集團嘅餐廳, 呢間位置在寶勒巷的叫做Right Place 😘曾經去過M1旗下嘅[彌敦左岸已經好like,今日黎到「RIGHT PLACE」個場寬敞方正,一個字「型」,高腳吧枱一邊是梳化座、一邊是高腳椅,餐廳正中有部大電視播著音樂微電影,一入場已經忘盡勞累,頓時放輕鬆了🎼🎹今次嘅飯腳包括老中青唔同年代,口味各有不同,後生仔不用三秒即下單點了這個eggplant burger🍔,好有創意嘅漢堡包🍔,超厚漢堡扒牛肉味亦冇失場,上面的茄瓜🍆烤得脆面輭心,組合新奇配搭十分成功,薯條新鮮即炸,沙律菜爽甜新鮮,全部五🌟評分咸豬手原隻焗,目測已知肥美爆脆,分豬肉時😂咔嚓咔嚓的,厚厚肉絲一撕即破,入口咸度適中,🐷🐷美味可口。特大size 的帶子煎得兩面微焦,濕潤意大利飯加左辣肉腸、青豆角,烤南瓜,色彩豐富,creamy中又帶咬口,特色又出色。澳洲牛🐮五成熟,粉嫩肉質牛味爆發,高級食材高質味道👍👍👍我地今晩個個都坐得高興唔想🍾, 粉紅色嘅Dr.Kitty 襯曬靚女OL ,🍸🍹薑檸梳打啱晒我地嘅活力先生。飲下野講下是非,嘻嘻哈哈柴娃娃😍😍😍

在寶勒巷的叫做Right Place 😘

曾經去過M1旗下嘅[彌敦左岸已經好like,
日式照燒茄子美國安格斯牛肉漢堡伴薯條

烤德國咸豬手

意大利飯伴輕煎北海道鮮帶子

烤澳洲M5和牛肉眼扒10  OZ

澳洲牛🐮五成熟,粉嫩肉質牛味爆發,高級食材高質味道👍👍👍
Dr.  Kitty
Ginger  Season

我地今晩個個都坐得高興唔想[酒]🍾, 粉紅色嘅Dr.Kitty 襯曬靚女OL ,🍸🍹薑檸梳打啱晒我地嘅活力先生。飲下野講下是非,嘻嘻哈哈柴娃娃😍😍😍
The  Tofu  Pudding

最後share 埋呢個創意豆腐花,小小威士忌,happy ending.大家都非常enjoy🍽🥂🍔🍹 . We got [THE RIGHT PLACE] 👑
日式照燒茄子美國安格斯牛肉漢堡伴薯條
烤德國咸豬手