2015-12-18 232 views
適逢紅葉季節,呢日一早就同老婆走左入大棠影紅葉,去到中午已經影完走人,老婆都火火地扭晒計話肚餓,問佢想食咩佢又炸晒型指定話拉麵,左行右行見到"焰",希望下到老婆心中果度"火焰"啦。 呢度淨係拉麵都有幾種,咁岩我地中午去到,原來有學生餐又有套餐,唔怪得進食其間一路都有人入去食。 我選左"極黑焰",即係焦味噌黑蒜拉麵,店員都細心提醒呢個係以蔬菜為主既拉麵。另外就加錢配左糖心蛋,野菜沙律同埋汽水。 極黑焰唔會黑蒜味太重,所以都幾易入口。麵既菜比一般拉麵多,夠健康。火炙叉燒肥瘦適中,入口即溶。麵質選左中,又係岩晒自己食開果個軟硬度。 加配左既糖心蛋味道一流,因為咬開蛋後蛋心中間流出,好食!食完之後老婆都大讚好食!當堂咩火都熄晒!多得咁好食既"焰"!

加配左既糖心蛋味道一流,因為咬開蛋後蛋心中間流出,好食!