2024-11-28 127 views
老婆呢排工作好忙,返屋企仲要幫手照顧小朋友,非常辛苦,就諗住請佢去食一餐好嘅,放鬆一下👍🏻前幾日我同事話位於天后嘅天空虎嘯食物好新鮮,啱啱我老婆又好鍾意食蟹,就決定帶佢嚟呢度食。一到餐廳,老婆就好開心咁望住我,因為呢度嘅長腳蟹特別出名,而且仲好新鮮好食😋我哋都好期待要試吓啦!日式京蔥醬油配本地雞:一口咬落去就感受到雞肉滿滿嘅汁,好鮮嫩,再配上醬油,味道更佳!阿拉斯加長腳蟹:蟹肉特別新鮮,肉質滑嫩,老婆特別鍾意😘龍蝦湯蒸蛋配蟹肉:龍蝦湯真係有龍蝦🦞嘅味道,甜甜哋,再配上蒸蛋同蟹肉,只有兩個字,完美! 芝士櫻花蝦鮑魚:我從來都唔知道櫻花蝦仲可以配搭鮑魚!櫻花蝦本身嘅營養已經好豐富,再配上鮑魚,味道更加美味🤤老婆仲一直稱讚呢味菜👍🏻我哋食得好開心,老婆仲話好耐都冇同我約會,特別感謝我今日嘅安排!

阿拉斯加長腳蟹:蟹肉特別新鮮,肉質滑嫩,老婆特別鍾意😘