2019-03-17
其實之前都食過一次 但 係好耐之前, 因為有嘢要做 所以 做完都已經 夜晚十點, 見有啲肚餓想食宵夜 但又唔想太貴, 就去咗人和荳品。 我見隔離枱嗌咗鹵水豆腐,勁大舊。 於是我又嗌豆腐,但係係有魚肉嗰隻。 黎到先知個尺寸係唔同🤣食落 脆脆哋又滑, 但記得要落醬,因為啲醬真係好好味, 辣醬同甜醬 都好正 。見隔離枱食豉油王炒麵我又叫, 唔可以話好好食但係係勁抵食, 勁多餸 有豆卜 椰菜 勁大碟都係16蚊, 宵夜一定飽。我嚟到,點都會叫杯豆漿嘅,無糖嗰隻, 捧吓場😋, 我見佢啲豆腐花有幾隻味, 都幾特別,我見好多人 黎幫襯佢啲豆腐花 但係我冇叫到。其實 咁樣嘅價錢,同區好難搵得到 😂最緊要係食落冇壓力 ,呢個年代樣樣都貴 有時想輕輕鬆鬆食一餐 😭都要睇睇荷包先可以決定到。 響嗰個環境下,有時食嘅未必係味道, 食嘅可能係回憶同埋溫度。 我講嘅係嗰種生活嘅態度🤗。 兒時回憶。同不斷想留戀嘅人情味😘。呢種小店式經營可能過多幾年,我哋就未必會再搵到😭而家 響街邊 食個腸粉都要廿蚊一碟😅
其實 咁樣嘅價錢,同區好難搵得到 😂
呢種小店式經營可能過多幾年,我哋就未必會再搵到😭
而家 響街邊 食個腸粉都要廿蚊一碟😅